• Home
  • /
  • Så orkar du prestera på topp

Så orkar du prestera på topp

Som fotbollsspelare har du många bollar i luften och mycket att tänka på när det är dags att spela match. Inte minst måste du kunna prestera när det verkligen gäller och orka leverera under hela fotbollsmatchen. Läs mer här om hur du presterar på topp.

Hitta din energiboost

För många professionella fotbollsspelare är det gott om vila och träning som gäller, samt att se till att det finns vattenflaskor vid avbytarbänken. Styrka och kondition är viktigt när du måste visa vad du går för. Den som snusar får ett gratis energitillskott i form av en portionssnus som placeras under läppen. På haypp.se kan du till exempel hitta Helwit snus i spännande smaker. Helwit är ett nytt tobaksfritt snusmärke från företaget Yoik som bland annat finns i smakerna Salmiak, Cherry och Mocha. Portionssnus är definitivt att rekommendera framför lössnus som kan göra det svårt att spela utan kladd.

Om du inte snusar kanske du istället uppskattar att planera energigivande mellanmål i anslutning till matchen. Helst ska du låta bli att äta två timmar innan avspark för att få ut så mycket som möjligt av ditt mellanmål. Det är också viktigt att du ser till att få i dig nyttig energi efter matchen för att hålla kroppen igång på bästa sätt. Bäst effekt uppnår du om du ser till att samtliga måltider innehåller alla viktiga beståndsdelar som kroppen behöver, vilket betyder att du bör välja att kombinera fett, kolhydrater och protein.

Det är allmänt känt att det är bäst att låta bli att äta något under matchen, även om du sitter på avbytarbänken. Du kan känna att det vore gott med en banan eller ett äpple, men det är inget som gynnar dig eftersom du lätt kan bli illamående eller få ont i magen. Vatten är din bästa vän under matchen.

business-corner