• Home
  • /
  • Spela fotboll med smink

Spela fotboll med smink

Att spela fotboll med smink på är någonting som du rekommenderas till att undvika. Det kan nämligen leda till att du får en del problem. Men trots detta är det många som ändå väljer att spela fotboll med smink. Det finns ett antal produkter som är träningsanpassade, de beskrivs många gånger som “athleisure” eller vattenfasta. Sådana produkter är då skapade till de personer som tränar eller utövar sporter och gärna har smink på sig.

De som tävlar i olika sporter framför publiker, väljer gärna att sminka sig för att de ska se bra ut. Speciellt om matchen filmas och visas för en ännu större publik.

Personer som inte tävlar i någon sport utan endast deltar på fritiden rekommenderas dock att undvika smink. Det kan räcka att du använder en bra ansiktskräm som skyddar din hud en aning. Spelar du utomhus kan det vara bra med en ansiktskräm och SPF eller en ansiktskräm som innehåller SPF. På mer offentliga sportevenemang är det dock okej att välja en primer, foundation och möjligtvis lite vattenfast mascara.

Vila huden under din träning

En sak som de flesta hudexperter håller med om är att du bör låta din hud vila när du tränar. Eftersom du kommer svettas en hel del när du är aktiv kan det leda till att du får inflammationer när svetten kombineras med det smink du använder. Sminkprodukter ska endast sitta på din hud och inte bli uppsugna. I samband med träning eller när du utövar fotboll kommer det leda till att du börjar svettas, vilket i sin tur leder till att din hud suger upp sminkprodukterna lättare. Skulle din hud börja absorbera sminkprodukterna kommer detta leda till tilltäppta porer, vilket i sin tur kan leda till akne. Får du akne kommer du garanterat vilja täcka över detta med mer smink, och det kan bli en ond cirkel eftersom huden kommer suga upp sminket igen och du får ännu mer akne.

När du har smink under sportutövning kan det även leda till att din svett stängs in i huden. Det här leder då till att du får torr hud, och i värsta fall kan du få irriterad hud eller hudinflammationer.

Ej oljebaserat smink

Skulle du vara en av de som absolut vägrar att inte sminka dig när du ska spela fotboll eller träna är det bäst om du väljer bland vissa produkter. Det finns som sagt sminkprodukter som är anpassade för aktiva personer. Det du bör leta efter är smink som inte innehåller någon olja. En flytande, tunnare foundation kan vara ett bra alternativ. Långvariga produkter kan också fungera hyfsat bra, så länge de inte innehåller olja.

Tvätta alltid ansiktet noga

Det allra viktigaste du måste göra för att hålla ditt ansikte rent och fräscht är att tvätta det noga. Välj gärna högkvalitativa rengöringsprodukter och se till att du tvättar bort allt smink efter att du har spelat fotboll. Glöm sedan inte att smörja in ditt ansikte med en bra ansiktskräm, gärna en som är anpassad efter din hudton.

business-corner