• Home
  • /
  • Börja spela fotboll i vuxen ålder

Börja spela fotboll i vuxen ålder

Det är aldrig för sent att börja med någon ny sport. Många tror att “tiden är förbi” om man inte började med en viss typ av sport redan som liten, men vi tycker inte att du ska gå miste om folkkära idrottsformer bara för att du hade ett annat intresse när du var barn. Att börja spela fotboll i vuxen ålder är fullt möjligt, men visst kan det krävas lite mer framförhållning och planering för att komma igång.

Det finns flera sätt att gå tillväga om du vill börja spela fotboll som vuxen. Kanske har du redan spelat tillsammans med vännerna på sköna sommardagar eller så har du testat på sporten i samband med teambuilding på arbetet. Teambuilding stärker er gemenskap och gör er till ett bättre lag, något som också är väldigt viktigt inom sporten. Med hjälp av ett företagslån från qred.com/se/ kan du anordna fotbollsdagar för dina anställda och kanske är det just detta som kommer att få fler att vilja testa på sporten även på fritiden.

Spela i en klubb eller privat?

Nu är det dock inte företag och teambuilding som vi ska tala om, utan hur du ska gå tillväga för att börja spela fotboll som vuxen. Tittar man på utbudet av klubbar för barn och ungdomar så kryllar det av sådana runt om i hela landet. Att försöka hitta en fotbollsklubb för vuxna kan vara betydligt svårare, men det är ingen omöjlighet.

Att spela i en klubb kommer med otroligt många fördelar. Här får du lära dig spelet från grunden, träna tekniker och få vänner för livet, men det kan också vara svårt att hinna med all den träning som sporten kräver, speciellt för den med arbete och barn hemma. Om du inte vill eller har möjlighet att börja spela i en klubb kan du istället höra dig för med dina vänner som delar samma intresse som du. Det är inte helt omöjligt att det finns lokaler i er närhet som ni kan hyra under några dagar i veckan. På så sätt har ni möjlighet att spela och träna fotboll när ni själva kan.

Mer utrustning än bara en boll

Ett mycket vanligt missförstånd är att det bara krävs en boll för att kunna spela fotboll. Visst gäller detta på ett sätt, men vill du kunna spela och träna fotboll ordentligt så behöver du också se till att ha rätt typ av utrustning. Det enklaste (och vanligtvis också billigaste) är att handla fotbollsutrustningen via nätet. På nätet kan du jämföra priser mellan olika butiker och hitta allt från fotbollsskor till benskydd, målvaktsskydd, handskar och mycket mer. Vissa onlinebutiker som erbjuder fotbollsutrustning har till och med mål som du kan beställa hem och sätta upp i din egen trädgård.

business-corner