• Home
  • /
  • Galningar på och utanfö fotbollsplanen

Galningar på och utanfö fotbollsplanen

Elitfotbollen har begåvats med många geniala spelare. Med genialitet följer dock ofta excentricitet och galenskap. I det här inlägget ska vi titta på några av de mest älskade tokstollarna som någonsin stått på en fotbollsplan.

Rätt man på rätt plats är viktigt på fotbollsplanen såväl som på den vanliga arbetsplatsen. The Place är rekryteringsfirman med fokus på ekonomi, administration och kommunikation som hittat talangfull personal åt framgångsrika företag sedan år 1988. Var så säker på att de kommer att hitta allt annat än en galning till er lediga tjänst (om det nu inte är en galning ni vill ha, i sådana fall kan de säkert fixa det också). Om din firma behöver någon som kan Rekrytering i Stockholm är det PlaceraPersonal ni ska vända er till.

4. Paul Gascigne

Gazza är en både älskad och tragisk figur. Han är karismatisk med ett fantastiskt bollsinne och var alltid lika underhållande på såväl som av planen. Han älskades inte bara på grund av sin tekniska kapacitet. Ta till exempel den gången han visade gult kort för en domare (vilket slutade med att han själv fick gult kort) eller när han låtsades spela flöjt framför Celtics fans. En annan klassiker var ett målfirande kallat ”tandläkarstolen”. Nu hoppas fotbollsfans världen över att allt går väl för honom efter en lång kamp mot alkoholism.

3. Roy Keane

Extremt oförutsägbar och med ett temperament som skrämmer slag på de flesta. Många minns hans totalt vansinniga, och helt medvetna, tackling av Alf Inge Håland som ledde till att norrmannens fotbollskarriär definitivt var över. Det behöver knappast sägas att Irländaren var känd för sin aggressiva spelstil, både verbalt och fysiskt. Aggressiviteten har han därefter tagit med sig i sitt jobb som fotbollstränare.

2. Eric Cantona

Rörig filosof, våldsmakare och gudabenådad fotbollsspelare. Kärt barn har många namn brukar det heta och få galningar är så älskvärda som fransmannen Cantona. Förutom prestationerna på fotbollsplanen är han känd för många konstiga uttalanden. Hans förmodligen mest kända incident var när han under en match hoppsparkade ett fan i bröstkorgen. På presskonferensen efteråt orerade han bland annat om fiskmåsar och sardiner. Ja, det var lika konstigt som det låter.

1. Mario Balotelli

Ingen lista över galna fotbollsspelare vore komplett utan Balotellis namn. Helt fantastisk kapacitet på planen, men utanför lever han ett utsvävande och minst sagt ansvarslöst liv. Han utnämndes till staden Manchesters ambassadör för brandsäkerhet – bara några dagar efter att Balotelli av misstag råkat sätta eld på sitt egna hem med fyrverkerier. Han kastade dart-pilar på en ungdomsspelare. Han gav bort 1000 pund till en hemlös man i Storbritannien. Högt och lågt, med Balotelli vet man aldrig exakt vad man får. Underhållande är han i alla fall.

business-corner