Hyundai Cup

I mars kickar fotbollssäsongen igång igen och inleds med Hyundai Cup. Matcherna är redan lottade och det har avslöjats att det kommer bli många derbyn i år. Detta är en speciell cup som tar plats i Småland. För hemmalaget gäller att man kontaktar borta laget så tidigt som möjligt när schemat är satt. De två lagen måste då komma överens om datum och tid för matchen, sedan är det upp till hemmalaget att sköta resten. Till exempel måste hemmalaget se till att det finns domare till matchen och lite annat smått och gott som en kiosk eller liknande. Den som vinner cupen får såklart äran, vilket är det bästa man kan få i svensk fotboll sägs det. Dessutom finns det en vandringspokal som kommer lämna de tidigare vinnarnas prishylla för att övergå till årets vinnare, det vill säga om det inte är samma lag som tar hem vinsten i år igen.

Blod, svett och tårar i årets Hyundai Cup

Att det kommer bli derbytätt i årets cup kan man lätt konstatera när man tittar på spelschemat. Lagen som möts är dessutom taggade på revansch vilket gör det här till ett av Sveriges hetaste fotbollsevent på lokal nivå. Fotboll är en sport som spelats i över 100 år och är en av de mest populära sporterna i Sverige. Det fina med fotboll är att man inte behöver vara proffs för att spela. Man behöver heller inte spendera mycket pengar på utrustning som i vissa andra sporter, ishockey till exempel. Sedan är det bara att hitta ett lag som man platsar i och ha kul. För de allra bästa är fotboll såklart ett populärt yrke, men för att citera en känd fotbollsprofil: “Alla kan inte vara Zlatan” sagt av självaste Zlatan, så krävs det mycket jobb och slit för att tillhöra toppen. Hyundai Cup är en turnering för mindre kända lag och på lokal nivå. Det är speciellt att den här turneringen lockar många besökare varje år och blir ett socialt event kan man säga.

Att ta ansvar för människor och miljö

Det är intressant att cupen fått namn efter Hyundai. Det finns flera olika tävlingar som det här bilmärket sponsrar i Sverige, och kanske den allra mest kända är en segeltävling som går av stapeln i Nynäshamn. Hyundai bilar produceras faktiskt av ett företag som heter Hyundai Motors, och som tidigare var del av Hyundai Group. Den här handelsgruppen startade redan 1947, men efter ett tag och lite för spretiga riktningar inom företaget så bestämde ägarna att dela utt Hyundai Group i 5 mindre företag. Det som kommit att kanske bli mest känt är såklart bilarna. Det finns stort fokus idag på miljövänliga fordon, och det är något som även Hyundai är inne på. Det satsar stort på både elbilar och hybridbilar. Men även om det är en bra sak att man blir mer miljösmart och miljövänlig så finns det även ett annat sätt att ta sitt ansvar för den påverkan ens företag har, nämligen social ansvar. Och därför har Hyundai engagerat sig i sportevents också.

business-corner