• Home
  • /
  • Tre fantastiska fotbollsskägg

Tre fantastiska fotbollsskägg

Fotboll är inte på liv och död, det är mycket viktigare än så. Citatet är en direktöversättning av Bill Shankly, tidigare manager i Liverpool. Visst, det kanske är aningen överdrivet, men för många spelar fotbollen en stor roll för välmående och humör. Det kan pendla från eufori till depression på bara ett par minuter när favoritlaget tar ledningen för att sedan släppa in en boll i baken med bara sekunder kvar av matchen.

Genom åren har det passerat mängder av bra fotbollsspelare i världen, såsom Pelé, Diego Maradona, Michel Platini, Ronaldinho och Lionel Messi. Det är spelare som förtrollat fotbollen och hela tiden tagit den till nya höjder, som man inte trodde var möjligt. Med läckra soloräder, finter som lurat upp motståndarna i korvkön och gudomliga frisparkar i nätets alla maskor. Detta är spelare som är oförglömliga inom fotbollen tack vare den enorma talang de har haft och utnyttjat på bästa sätt.

Det finns dock även spelare som utmärkt sig på andra sätt än med det sköna och konstruktiva spelet. Det finns spelare som är kända för att spela fult eller bryskt, såsom Roy Keane, Pepe eller Sergio Ramos. Det finns galna målvakter som Rene Higuita som kunde försöka sig på soloräder från eget mål eller Jose Luis Chilavert som totalt gjorde över 50 mål under sin klubblags- och landslagskarriär. Sedan finns det även de med unika frisyrer som exempelvis Carlos Valderrama från Colombia och Taribo West från Nigeria. Men i den här artikeln ska vi fokusera lite extra på de fotbollsspelare som säkerligen använt sig av skäggolja med stor framgång. Eller vad sägs om följande spelare:

  • Alexi Lalas. Den amerikanska mittbacken med sitt rödhåriga bockskägg gjorde stor succé under fotbolls-VM 1994 och han blev uttagen som reserv i Världslaget. Efter VM värvades Alexi Lalas till den italienska klubben Padova där han stannade i två säsonger innan han återvände till USA. Där spenderade han resten av sin karriär bortsett från en kort utlåning till klubben Emelec i Ecuador.
  • Ásgeir Börkur Ásgeirsson. Islänningen har inget större fotbolls-CV men bör ändå nämnas på denna lista då han kan tänkas ha det häftigaste skägget i fotbollsvärlden. Ásgeir spelar för närvarande i den isländska klubben Fylkir men har tidigare spelat i både Sarpsborg 08 i Norge och GAIS i Sverige.
  • Marco Sailer. En tysk fotbollsspelare, som likt Ásgeir Börkur Ásgeirsson, inte lyckats hitta vägen upp till de riktiga storklubbarna. Men skulle fotbollen avgjorts i skägglängd så skulle Marco vinna Champions League varje år. För närvarande spelar Marco Sailer i FSV Wacker 90 Nordhausen och han har varit trogen tyska lag under hela sin karriär.

Det finns som sagt många olika sätt att göra avtryck inom fotbollsvärlden och ovanstående är kanske inte lika underhållande att titta på ur en fotbollsmässig vinkel, men deras imponerande skägg är värda att uppmärksammas lite då och då.

business-corner